Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Språkstegen

Språkstegen

Språkstegen

  Skriv ut

10 April 2019

En dag om Språkstegen

Välkommen till en tvärprofessionell heldag för alla er som på något sätt arbetar med Språkstegen i både Blekinge och Kronoberg. Ska du åka på något ska du åka på denna dag!

Nu är vi ordentligt igång. Vi har haft utbildningar, handledning och uppföljningar i respektive sektor. Och vi har jobbat på med alla våra insatser. Många har träffats i lokala Språkstegennätverk. Så nu är det verkligen dags att vi ses alla.

När
10 april hela dagen

Var
PM Hotell, Växjö

För vem
Framför allt är det en inspirations- och informationsdag för dig som möter familjerna men vi välkomnar även chefer, politiker och andra som på olika sätt varit med på vår resa.

Innehåll och program
Under dagen får du information, inspiration, ta del av gästföreläsare, höra om goda exempel, ta del av forskning och chans att samtala med andra som jobbar med Språkstegen. Och vi lanserar det nyframtagna föräldragruppsmaterialet med mycket mera.

Klara gästföreläsare är:
Barnsboksskaparen Emma Virke, arbetar med både bild och text och har bl a gjort de interaktiva och lekfulla böckerna om Toto och Klä på Herr H. Emma kommer bl a att prata om barns kompetens, lekfullhet, ord och bild.
Olof Sandgren, universitetslektor i specialpedagogik vid fakulteten för lärande och samhälle, Malmö universitet. Olof har dykt ned i vår broschyr Läs tillsammans som alla familjer får vid 8 månader och kopplar informationen i den till forskning om språkutveckling, läsning mm.

Mer info
Skriv in datumet i kalendern och planera samåkning med dina lokala Språkstegenkollegor. Mer information och länk till anmälan kommer att skickas ut per epost och publiceras på denna sida.

Kontakt: kontakta din representant i arbetsgruppen.

Flyer att skriva ut hämtas här.  (öppnas i nytt fönster, 156 kB)

Dagen arrangeras av Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg, Region Blekinge, Region Kronoberg och med stöd från den nationella satsningen Bokstart från Kulturrådet