Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Språkstegen

Språkstegen

Språkstegen

  Skriv ut

23 aug 2019

Workshop riktade insatser/ prioriterade målgrupper barn 0-3 år

Allt sedan vi sökte Kulturrådets projektmedel första året i Bokstart la vi upp en övergripande plan för tre år. Den planen innebär att vi under 2020 på ett särskilt sätt ska fördjupa oss kring riktade insatser och/ eller prioriterade målgrupper. Så innan vi ännu riktigt hunnit hämta andan i barnhälsovårdsspåret, fått till lokala Språkstegennätverk i alla kommuner och på många håll bara hunnit börja nosa på samverkan med förskolan är det dags att börja tänka med vad och hur vill vi arbeta för de barn 0-3 år med riktade insatser för dem som behöver extra stöd i sin språkutveckling. Vilka barn är det? Vad behövs? Hur kan vi göra det på ett smart sätt?

Vi behöver mångas input. Som ett allra första steg vill vi därför bjuda olika professioner som möter yngre barn till en workshop där varje deltagares ideér är ett viktigt bidrag. Dina tankar, erfarenheter och din kunskap kan göra skillnad för en massa barn i framtiden.

Plats: Växjö stadsbibliotek, lokal Galaxen
När: Fredagen den 23 augusti kl 9-15

Syfte: Att samla ihop kunskap kring behov och utmaningar.  Att identifiera riskfaktorer och svårigheter samt inventera forskning, praktikers erfarenheter inom bibliotek, förskola, barnhälsovård, logopedi, socialtjänst, idell sektor, specialpedagogik m fl praktiker som möter små barn och deras familjer

För vem:
Vi vill bjuda in brett. Arbetar du i Språkstegen som BHV-sjuksköterska, chef, biblioteksanställd eller logoped? Kom!
Arbetar du med små barn och deras familjer på något sätt utanför Språkstegen? Kom!
Har du god kännedom om riskfaktorer, hinder, utmaningar eller aktuell forskning kring barns språkutveckling kopplat till annan utveckling och hälsa? Kom!
Du har möjlighet att vara med och påverka hur vi tillsammans flera aktörer i samhället  framöver kan göra skillnad på ett smart sätt.

Och ta gärna med dig någon mer. T ex en specialpedagog, barnläkare, socionom, förskolepedagog, läs- och skrivutvecklare eller någon annan som du vet är bra. Kroka arm och kom till Växjö för en viktig dag inför framtiden.

Hur:
Vi kommer att arbeta tillsammans dynamiskt i en workshopliknande form med extern workshopledning och har gott om tid att ta tillvara varandras olika kompetenser, ideer, kunskap och erfarenheter. Språkstegen bjuder på fika och enkel lunch.

Anmälan:
Gör en anmälan per person via formulär. Vi vill ha din anmälan senast fredagen den 16 augusti.

Kontakt: Har du frågor kontakta någon av oss i arbetgruppen eller vår projektledare sara.wijk@regionblekinge.se