Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Språkstegen

Språkstegen

Språkstegen

  Skriv ut

6 nov 2019

Nätverksträff Bibliotek

Ungefär en gång per termin inbjuds bibliotekspersonal som arbetar med Språkstegen till en dag med något inslag av fortbildning och information men framför allt nätverkande med andra som arbetar med precis samma saker. Det slår gnistor kring intensiteten i dessa samtal som aldrig vill ta slut. Den som är eller känner sig ensam i sin roll hamnar i ett kollegium och den som söker nya arbetsmetoder har en levande metodbank att prata med.

För vem: Höstterminens nätverksträff är framför allt för dig som arbetar med Språkstegen på filial eller som en liten del av din tjänst. Kanske är du ny i uppdraget eller känner dig inte helt säker på att arbeta med de yngsta barnen. Alla är givetvis välkomna men vi vill denna dag skapa ett tryggt rum för samtal där ingen fråga är dum, där vi alla har förståelse för att Språkstegen är ett litet uppdrag bland många och där ingen känner sig som proffs.

När: Ons 6 november kl 9.00-15.30.
Vi börjar med Drop-in fika vid 9.00 och avslutar med drop-ut-fika vid 15.00. Detta innebär att programmet varar mellan 9.30-15.00. Vill du åka kollektivt och behöver ta en buss eller ett tåg som inte är helt i synk med vårt program, skriv i övrigtrutan när du kommer eller går.

Var: Moheda nybygda bibliotek (integrerat med Mohedaskolan), Banérsgatan 15 i Moheda. Parkering finns utanför och det tar 8 min att gå från järnvägsstationen. Karta och information om tillgänglighet finns på bibliotekets webbsida.

Hur: Det blir erfarenhetsutbyte, pepp och grundläggande kunskap och vi spanar in Mohedas helt nybyggda bibliotek som är ett bibliotek i Alvesta kommun. Medverkar gör läsinspiratör Anna Hällgren som arbetat med och för de allra minsta på minst 100 olika sätt. Trots att hon arbetat både på folkbibliotek, regionbibliotek, Kulturrådet och i egen firma har hon alltid båda fötterna på jorden med närhet till massor av praktiska tips och idéer. Bibliotekschef Susanne Hammargren m personal berättar om det nya biblioteket i Moheda, hur det var tänkt och hur det blev. Sara svarar på frågor om Språkstegen och berättar mer om vad dialogläsning är och hur man gör.

Men allra allra mest av allt stärker vi varandra i rollen och metoderna för att jobba med de minsta barnen och deras familjer.

Arrangör: Dagen är en Språkstegenaktivitet arrangerad av Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg och sker med stöd från Bokstart, Kulturrådet och i samarbete med Alvesta och Moheda bibliotek.

Mat: Vi bjuder på både fika och  en lunch som vi äter i skolmatsalen.

Anmälan: Anmälan görs via länk senast den 30 oktober kl 12.00.  Om du anmält dig och får förhinder vill vi att du meddelar oss och skickar en kollega i ditt ställe.

 

 

 

Kontakt: Sara Wijk

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/tbnfodbi/domains/sprakstegen.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory