Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Språkstegen

Språkstegen

Språkstegen

width=

Publicerad 14 nov, 2019

Största pengapåsen i Sverige

Nu har vi fått besked om projektmedel från Bokstart och Kulturrådet för nästa verksamhetsår. Med 1,3 milj är Språkstegen återigen den verksamhet som får störst pengapåse i Sverige. Genom medvetenhet och arbete tillsammans har vi lyckats bygga upp en struktur som håller och som inte bara vi utan också Kulturrådet tror på. Det känns riktigt fint. Vi fortsätter så klart med allt vi redan satt igång, underhåller och utvärderar.
Under år tre har vi dessutom särskilt fokus på barn och familjer med särskilda behov och kompetenser t ex flerspråkighet och språklig sårbarhet/ språkstörning. Vi kommer att ha fokus på detta i våra kompetenutvecklingsinsatser och planerar för att ta fram en modell för läsfrämjande och litteratur för alla men särskilt de familjer och barn som har särskilda behov. Vi har faktiskt tjuvstartat lite med en kurs i TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) för folkbibliotekspersonalen. Första tillfället  i Blekinge fick läggas i slutet av detta verksamhetsåret för att få ihop planeringen.

- Dessa pengar från Kulturrådet är helt avgörande för att etablera den här stora satsningen. Vi är så många personer som är involverade i arbetet så bara kommunikation, utbildning av nyanställda, infrastruktur för material och medinflytande i utvecklingen av arbetet kräver sin organisation. Nu ser vi med spänning fram emot hur både vi själva och den nationella satsningen utvecklas och vad som händer sedan. Jag är väldigt glad för att vi hela tiden arbetat för att satsningen skulle komma barnen till del alldeles från start och att vi hela tiden byggt för framtiden och inte bara projekttiden, säger Sara Wijk, Språkstegens projektledare.

Vi säger också grattis till Lessebo och Karlshamns kommuner som  har sökt och fått 50 000 kr i nätverksbidrag från Bokstart var för att arbeta med lokal Språkstegenutveckling, framförallt mellan förskola och folkbibliotek.