Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Språkstegen

Språkstegen

Språkstegen

width=

Publicerad 27 nov, 2018

Nationella projektmedel beviljade för 2019

I tisdags fick vi så äntligen besked om nya projektmedel för år två från den nationella satsningen Bokstart. Ansökan som skickades in är för andra året av tre. Precis som innevarande år får vi för nästa år alltså 1,3 miljoner av Bokstarts projektmedel från Kulturrådet.

Att vi nu fått det i kronor räknat största bidraget i Sverige och inte fått summan nedjusterad tar vi som ett bevis på och uppmuntran till att vi prioriterar rätt, arbetar brett, samverkar smart och att vi gjort det vi sagt vi ska göra och kanske lite till. Genom Språkstegen når vi 4000 nya barn per år och på lite längre sikt alla barn i våra två län!

Pengarna kommer bla att användas till projektledare, att trycka vårt nya föräldragruppsmaterial, kompetensutvecklingsinsatser som tex en tvärproffessionella dag för alla som arbetar i Språkstegen, 15 000 kr till varje kommun för språkstimulerande program på biblioteken samt kringkostnader för samverkan. En mycket viktig del i våra egna insatser är all den tid som alla lägger in i föräldrastöd, samverkan, programverksamhet och planering.

Sträck på er alla som arbetar med Språkstegen och grattis! Under år två kommer vi att fortsätta utveckla samarbetet med de verksamheter och professioner som redan är med men nytt för 2019 är att förskolan i varje kommun kommer att bjudas in i samarbetet. Allt för att varje enskilt barn och familj ska få så goda förutsättningar som möjligt för att utveckla språk och läsning.