Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Språkstegen

Språkstegen

Språkstegen

Publicerad 27 jun, 2018

Bokmässan i höst

På 18 minuter ska du hinna göra folk till läsfrämjare?

Ja det går ju förstås inte om man är helt grön kanske. Men jag tänkte att det är för tråkigt att tala till mässhavet om vilka huvudmännen är, hur många barn vi når o s v. Istället blir det lite smakprov från den utbildning vi haft och har för de BHV-sjuksköterskor som ska börja arbeta med 8-månaders och 18-månaders insatserna i Språkstegen. Och programarrangören nappade på den idén. Denna gång har jag inte BHV-utvecklaren och logopeden vid min sida men det hade inte fått plats på 18 minuter. Det blir till att träna med klocka för att få till innehåll, stringens, anslag och lugn på 18 minuter.

Kultur i Västs Biblioteks- & berättarscen?

Det är en av de största scenerna på mässgolvet där det under torsdagen och fredagen finns program som framför allt rör biblioteksfolk men jag hoppas ju på att även de ska dyka upp som i allmänhet är intresserade av läsfrämjande för små ur ett praktiskt eller strategiskt perspektiv. Och de kan ju finnas i många läger och sektorer. Nyfikna kollegor är också välkomna. Det kan nog stilla mina nerver lite att ha några bekanta ansikten att vila i.

Bli en läsfrämjare med små barn och deras familjer på 18 minuter (länk till programpunkt Bokmässan, öppnas i nytt fönster)